License partner of

Összefoglaló a XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferenciáról

2022. október 18-19-én került megrendezésre a QFD Kft. XI. Regionális Autóipari Beszállítói Konferenciája, amelynek idén Győr adott otthont.

Az autóipar magyarországi nagyvállalatai mellett a kapcsolódó iparágak fontos szereplői is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, ahol a járműipart érintő kihívások megvitatása mellett sokat tanulhattunk a digitalizációról, szó esett a fenntarthatóságról, a hibrid munkavégzés és a minőségbiztosítás kérdéseiről, de betekinthettünk az Ipar 4.0 és a robotika világába, valamint az új VDA szabványváltozásokba is.

Jelen voltak az AUDI, a Continental, a Robert Bosch jeles képviselői, képviseltette magát a ZF Hungária, a Thyssenkrupp, a DANA, a DENSO, a JABIL, a Valeo és számos más magyarországi és külföldi autóipari gyártó és beszállító cég.

A QFD Kft. idén is élvezhette a VDA QMC, a Német Gépjárműipari Szövetség Minőségirányítási Központjának támogatását, mint a szövetséget Magyarországon, illetve a délszláv régióban képviselő egyetlen magyar cég.

A két napos rendezvény első napját az érdekfeszítő előadások után szivar- és csokoládékóstolóval, valamint élőzenés gálavacsorával zártuk.

A rendezvény mindkét napja alatt számos kiállító termékeit és szolgáltatásait lehetett közelről megismerni a kiállítói standoknál, az érdeklődők találhattak kapcsolódó képzésekkel, információbiztonsági szolgáltatásokkal, logisztikai és tárolási megoldásokkal, ipari méréstechnikával és alkatrészgyártással foglalkozó cégeket is a kiállítók között.


A második napot workshopokkal indítottuk, interaktív módon ismerve meg az új VDA 6.3 felépítését, tanulhattunk a cégek szellemi tőkeállományának és a kompetenciának a fontosságáról, de betekintést nyerhettünk a TISAX feltételrendszerébe is.

Több mint 30 asztalnál folytak a B2B megbeszélések, ellátogattunk a SZTAKI Ipar 4.0 laborjába, ahol a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megismerkedjenek a vállalat rajzoló robotjával, amely az érdeklődő jelenlévőkről mesterséges intelligencia segítségével portrét készített.


A kitartóak a második nap délutánján négy üzemlátogatás (AUDI, Thyssenkrupp, Dana, SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. – Modul Center Győr) közül választhattak, így szerda estére mindenki garantáltan fáradtan, de új élményekkel és ismeretekkel gazdagodva zárhatta a rendezvényt.

Köszönjük a több, mint 220 magyar és külföldi résztvevőnek, és az általuk képviselt több mint 60 cégnek, hogy jelenlétükkel emelték az esemény rangját!

Külön köszönet az AUDI Hungaria Zrt. és az AUDI AG. aktív és professzionális közreműködéséért, támogatásáért!

Jövőre ismét találkozunk!

Legfrissebb híreink