License partner of

SZOLGÁLTATÁSOK

Interim menedzsment

Nincs rá humán erőforrás?

Vannak olyan helyzetek, amikor a cégeknek nem áll rendelkezésére elegendő, vagy megfelelő emberi erőforrás.

Ezeket az időszakokat segítünk áthidalni ügyfeleinknek az interim mérnöki és menedzseri szolgáltatásainkkal, hogy a folyamataik működőképesek maradjanak ameddig az alkalmas főállású kolléga munkába áll. 

A gépjárműipar változásai folyamatos kihívások elé állítják az iparág résztvevőit. Ezen kihívások egyike lehet, amikor egy kulcs vezetői pozíció nincs betöltve egy szervezetnél, ami már hatással van a cég eredményes és hatékony működésére.

Interim menedzserre lehet szükség, ha például egy felsővezető váratlanul felmond, vagy felmondanak neki, az iparági vagy szervezeti változások miatt a működés olyan kompetenciákat igényel, ami nincsen jelen az adott pillanatban a vállalat menedzsmentjében. Esetleg működési problémák vannak a cégnél, nagy a fluktuáció és megrekedt az innováció. 

A QFD Kft. interim menedzsment szolgáltatást is kínál; meghatározott időszakra és meghatározott feladatra szakértő, külső vezetőket biztosít, akik rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal, nemzetközi, autóipari cégeknél szerzett sokéves vezetői tapasztalattal. Az interim szolgáltatások alatt szakértőink a QFD Kft. teljes eszköztárához hozzáférnek.

interim-menedzsment-qfd-kft

5 eset, amikor érdemes interim vezetőt igazolni:

Mikor van rá szükség?

Ez a tevékenység gyakran függ össze szervezeti változásokkal.

Sokszor ezeknek a változásoknak a végrehajtásához fontos, hogy rendelkezésre álljon egy külső katalizátor, egy külső szem, aki a változásmenedzsment terén szerzett tapasztalatával és készségeivel segíti a szervezetet a kitűzött célok elérésében. Aki azért van a vállalatnál, átmenetileg, hogy a céget az átalakuláson keresztülvigye.

A cél, hogy a szervezet a folyamat során egy magasabb, hatékonyabb működési szintre érjen el, az interim pedig át tudja adni a stafétát egy a folyamat közben felkészített belső vezetőnek, vagy az újonnan érkező vezetőnek, aki készen kapja a megváltozott struktúrát. 

Előnyt jelent, hogy krízishelyzetben egy interim menedzser akár napok alatt készen állhat a megüresedett pozíció betöltésére, míg egy felsővezetői kiválasztási folyamat hónapokig, gyakran több mint fél évig is eltarthat. Ráadásul egy interim „bevetése” biztosítja, hogy addig is működés- és haladásképes maradjon a menedzsment, míg megtalálják a végleges megoldást, illetve a cég meghatározza a kívánalmakat, kereteket, amelyeknek az új felsővezetőnek meg kell felelnie a fejlődés érdekében.

Az interim azért több mint egy külső tanácsadó, mert jobban belehelyezkedik a szervezet ügyeibe, miközben felméri a helyzetet és meghatározza az akciótervet.  

Referenciáink interim menedzsment témakörben:

Feltöltés alatt.

VIHARI Ádám

Regionális értékesítési és key account igazgató