License partner of

SZOLGÁLTATÁSOK

TISAX - rendszer bevezetési tanácsadás és képzés

Mit jelent pontosan a TISAX címke?

A TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange), amelyet az ENX Szövetség menedzsel a német VDA (Német Gépjárműipari Szövetség) nevében, az egyetlen iparág-specifikus biztonsági keretrendszer az információbiztonság értékeléséhez az autóipari beszállítók, az OEM-ek és az autóipari ellátási láncban működő egyéb cégek számára.  

Az autóiparban sok esetben a TISAX címke megszerzésével lehet megrendeléseket elnyerni, sőt a német gépjárműgyártók, a BMW, a Mercedes és a Volkswagen csoport már kötelezően előírja a TISAX címke meglétét az új projektekre pályázó beszállítói számára.  

tisax-auotoipar-biztonsag-siker

Ha az Ön cége a német autóiparnak szállít, vevőjük elvárhatja Önöktől, hogy igazolják, információbiztonsági menedzsmentjük megfelel a VDA ISA (Information Security Assessment) meghatározott szintű követelményeinek.

sikeres-munka-a-qfd-vel

Miért a QFD Group Kft?

Az autóipari vállalatok számára a TISAX rendszer bevezetése és fenntartása kulcsfontosságú adataik és üzleti titkaik védelme szempontjából.

A QFD Group Kft. képző és tanácsadó partnerként kiváló választás az ilyen jellegű projektekhez. Tapasztalt és magasan képzett szakembereink segítségével garantáljuk a TISAX előírásainak maradéktalan teljesítését, valamint az átfogó adatvédelmi és biztonsági megoldások bevezetését.

Az egyedi igényekre szabott képzési és tanácsadási szolgáltatásaink révén ügyfeleink hatékonyan és eredményesen tudják megvalósítani a TISAX audit sikeres teljesítését. 

Számos kisebb és nagyobb magyarországi és külföldi autóipari beszállító és szolgáltató cég felkészülését segítettük már az évek során. Ezek a vállalatok kivétel nélkül megszerezték a TISAX címkét.

Tőlünk, mint a VDA QMC magyarországi és nyugat-balkáni licencpartnere első kézből juthatnak az ügyfelek hiteles információhoz a követelményekkel kapcsolatban, képzési és tanácsadási palettánk minden felmerülő igénynek próbál megfelelni a témában, ezt folyamatosan fejlesszük. Több kiváló autóipari tanácsadónk és trénerünk áll ügyfeleink rendelkezésére.  

Ha Önnek is egy megbízható és tapasztalt partnerre van szüksége a TISAX projektekhez, akkor a QFD Group Kft. a legjobb választás! 

Lépjen kapcsolatba a QFD-vel!

Egy a sikertörténeteink közül:

Az egyik legemlékezetesebb TISAX tanácsadási projektünk egy nagy nemzetközi elektronikai gyártó, TIER 1 szintű autóipari beszállító céggel való együttműködés volt.

A cég komoly adatvédelmi kihívásokkal nézett szembe, amelyeket követelmények formájában a vevője, az OEM támasztott elé. Természetesen a TISAX címke megszerzését is határidőre előírta az új projektre történő nomináláshoz.  

A QFD Group Kft. szakértői csapata a projekt elejétől fogva szorosan együttműködött a vállalat vezetőségével és munkatársaival, hogy megértsük az üzleti folyamataikat és az információbiztonságot érintő kihívásokat.

Ezt követően személyre szabott TISAX tanácsadási programot állítottunk össze, amely a kezdeti GAP analízisre épült miután világossá vált, hogy milyen területeken milyen intézkedésekkel lehet a hiányosságokat javítani.

A tanácsadási program magába foglalta a követelményekkel való teljes körű megismerkedést, az információs vagyonleltár elkészítését és az erre épülő kockázat menedzsment rendszer felépítését, az adatvédelmi intézkedések kidolgozását, a belső folyamatok és dokumentációk felülvizsgálatát, valamint a munkatársak képzését is.

Az eredmények kiválóak voltak!

A QFD Group Kft. szakértői segítségével a cég sikeresen megfelelt a TISAX követelményeinek, címkét szerzett a harmadik fél általi tanúsító auditot követően, illetve sikerült megvédeniük az üzleti titkaikat és érzékeny adataikat. A vállalat vezetősége elégedett volt a projekttel, és hálás volt a QFD Group Kft. szakértői csapatának a hatékony és hatásos tanácsadásért.  

A sikeres TISAX tanácsadási projektünk azonban nem állt meg Magyarországon. Az ügyfél elégedettségére való tekintettel további külföldi, tengerentúli telephelyeik bevonására kérték a QFD Group Kft. szolgáltatásait. 

Az általunk biztosított személyre szabott tanácsadási terv és a szakértői támogatás segítségével az újabb és újabb telephelyek is sikeresen teljesítették a TISAX auditot, és megszerezték a TISAX címkét. Így az ügyfél elégedettségének köszönhetően a projekt nemzetközi szintre lépett. 

Ez a projekt újabb bizonyíték arra, hogy a QFD Group Kft. magas szintű szakértői támogatása nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is sikeresen segíti az autóipari vállalatokat a TISAX auditok sikeres teljesítésében és a biztonságos adatvédelmi követelményeknek való megfelelésben.

A QFD Group Kft. szolgáltatásai a legmagasabb szakmai színvonalat és hitelességet biztosítják a TISAX előírásainak megfelelően, így az ügyfelek számára a biztonság és az adatvédelem alapvető fontosságú tényezővé válik a piaci versenyképességük szempontjából. 

A projekt sikere azt is jelzi, hogy a QFD Group Kft. képes együttműködni a legnagyobb autóipari vállalatokkal is, és személyre szabott TISAX tanácsadási megoldásokat nyújtani, amelyek megfelelnek az ügyfelek legmagasabb elvárásainak. 

További információkért keresse kollégánkat!

VIHARI Ádám

Regionális értékesítési és key account igazgató