License partner of

Különleges szabályozás a COVID-19 járvány miatt a 2020 június 30-ig lejáró tanúsítványok érvényességének fenntartására a VDA QMC és a licencpartnerek által

A VDA QMC és licencpartnerei által kiadott auditor kártyák és tanúsítványok érvényességi ideje 3 év, ezért az auditoroknak kérvényezni kell az érvényesség meghosszabbítását a lejárat előtt. Normális esetben az érvényesség fenntartásához rendszeresen kell auditokat végezni, valamint képzéseken részt venni vagy vizsgázni.

Ez az eljárás a VDA QMC vagy licencpartnerei által kiállított „VDA 6.3 – Folyamat audit a termék életciklusa alatt” és az „IATF 16949 – 1. / 2. fél általi (belső) auditor” képzésekre vonatkozik. Mindkét esetben igazolni kell egy meghatározott számú auditot a képesítés fenntartásához. Ezen felül szükség lehet további képzéseken és vizsgákon való személyes részvételre.

A nemrég kitört SARS CoV 2 (COVID-19) járvány terjedését különböző intézkedésekkel próbálják lassítani, mint például az utazások korlátozása vagy a képzések lemondása.

Ebben a helyzetben az auditorok támogatása érdekében a VDA QMC a következő különleges szabályozást hozta:

Azoknak az auditoroknak, akik a kialakult helyzet miatt nem tudják benyújtani a képesítés meghosszabbításához szükséges igazolásokat 2020 első félévének végéig, a tanúsítványuk érvényessége 2020 második félévének végéig meghosszabbodik. Ennek a levélnek a bemutatásával igazolható, hogy a 2020 június 30-ig lejáró VDA 6.3 és IATF 16949 1./2. fél általi auditor tanúsítványok érvényessége 2020 december 31-ig meghosszabbodik.

Ez a szabály világszerte, azonnal érvénybe lép. A VDA QMC folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi helyzetet és a COVID-19 terjedésétől függően további intézkedéseket hozhat.

Legfrissebb híreink