License partner of

Bemutatkoznak a Hexagon 3D felületszkennerei és fotogrammetria eszközei az EUMETROLOGY Kft. képviseletében

A HEXAGON a világ egyik vezető vállalata a metrológiai megoldások terén, széles körben kínál termékeket, szenzorokat és szoftvereket. AICON részlege a világ egyik piacvezető vállalata az optikai 3D méréstechnika területen.

Cégünk a HEXAGON-AICON hivatalos magyar képviseletét látja el 2023-tól. Kínálatunkban megtalálható a teljes termékportfólió, továbbá biztosítjuk a hozzá kapcsolódó mérnöki és oktatási szolgáltatásokat.

Strukturált fényű 3D szkenner?

A 3D felületszkenner a projektorával különféle sávos mintákat vetít a mérendő tárgy felületére, melynek köszönhetően kialakult kontrasztos képet két kamerával dolgozza fel. A felületi pontok az úgynevezett háromszögeléses módszerrel kerülnek meghatározásra, egy adott szögből látható összes felületi pont egyszerre. Megismételve az eljárást több szögből, teljes 3D pontfelhőt kapunk a munkadarabról. Ez akár több millió pontot jelent, akár másodpercek alatt. Ez felhasználható mérésekhez és elemzésekhez, színtérképes vizsgálatokhoz vagy akár mérnöki visszatervezéshez (Reverse Engineering).

STRUKTURÁLT FÉNYŰ 3D SZKENNEREK
Teljes felületek digitalizálása másodpercek alatt

Hexagon-Aicon StereoScan

A csúcskategóriás StereoScan Neo berendezésünk kiváló felbontást és pontosságot biztosít, és olyan innovatív tulajdonságokkal bír, mely a felületszkennelést minden eddiginél átfogóbbá és részletgazdagabbá teszi.

Hexagon-Aicon SmartScan

A gyorsaság, a pontosság, a hordozhatóság és a rugalmasság előnyeit vegyíti a SmartScan termékünk, mely ideális megoldás az összetett, kis, közepes és nagyméretű alkatrészek szkennelésére és mérésére.

 Hexagon-Aicon PrimeScan

Termékpalettánk alapszintű PrimeScan szkennere is már a magas minőséget és széleskörű alkalmazhatóságot képviseli. Kompakt kialakításának köszönhetően ideális megoldást kínál különleges alkalmazási területeken is.

Fotogrammetria?

Az eljárás során a vizsgálandó tárgyra különféle referenciapontokat helyezünk, a környezetébe pedig kalibrált hosszméretekkel ellátott tárgyakat teszünk. Egy speciális fényképezőgéppel ezt az összeállítást fényképezzük le több különböző szögből, melynek köszönhetően kiszámíthatóak a felületi pontok térbeli pozíciói. Az így kapott digitális pontsokaságot mérésekhez és elemzésekhez tudjuk felhasználni. Az eljárás lehetővé teszi a nagyon nagyméretű alkatrészek precíz vizsgálatát is.

Gyors és rugalmas megoldást biztosít különféle mérésekhez és elemzésekhez, alkalmazásokhoz, pozícionálásokhoz, deformációelemzéshez és -követéshez. Kimondottan nagyméretű alkatrészekhez is.

 PolyWorks

Univerzális és professzionális 3D méréstechnikai szoftver, mely nem kizárólag strukturált fényű szkennerekhez, hanem hordozható és telepített mérőgépekhez is ideális megoldást nyújt.

A szkennerek a PolyWorks mérőszoftverrel működnek. A létrehozott mélyintegráció segítségével optimalizált a szkenner és a szoftver kapcsolata, az adatfeldolgozás, valamint a kiértékelés, lehetővé téve azt, hogy egy szoftveren belül történjen az adatgyűjtés, kiértékelés és jegyzőkönyv készítés is teljeskörűen, kompromisszum nélkül.


Az ISO szabványok szerinti jellemzők számítása mellett a színtérképes kiértékelés is az alapvető funkciók között megtalálható a PolyWorks-ben

Hivatalos képviseletként az alábbi funkciókat látjuk el:

  • Teljes termékportfólió értékesítése
  • Bérmérés, bérprogramozás, bérkiértékelés
  • Beszerzéssel kapcsolatos tanácsadás
  • Bemutató- és tesztmérések (demo)
  • Oktatás, későbbiekben továbbképzés
  • Használatban támogatás biztosítása
  • Személyzet biztosítása gépkezeléshez
  • Szerviz, karbantartás és kalibrálás

Amennyiben Önnek aktuális a 3D szkenner beszerzés, keressen minket elérhetőségeinken:
www.eumetrology.hu
info@eumetrology.hu

Bővebb információt itt talál: https://www.eumetrology.hu/termekek/hexagon-aicon-feluletszkenner

Legfrissebb híreink