License partner of

Automotive SPICE előadás, GAMF, 2024.02.29.

Automotive Spice előadás Kecskeméten

Cégünk szakmai partnere, Fehérvári Attila, a SANEON GmbH Automotive Spice auditora február 29-én előadást tartott a Neumann János Egyetem GAMF Karán.

Az előadás tartalmából:
Az előadás bemutatja az Automotive SPICE (Sofware Process Improvement and Capability Determination in Automotive Industry) történetét és szerkezetét. Az autóipari elektronikai rendszerfejlesztés alapvető követelménye a megbízhatóság és a biztonság. Ezen követelmények egyik kielégítésére született az Automotive SPICE, hogy a hosszú beszállítói lánc minden résztvevője, az OEM-ektől a TIER-ekig, azonos minőségbiztosítási keretrendszerben és azok folyamataival, harmonizáltan tudjanak együtt dolgozni.
A szabványt immáron több mint 20 éve hozták létre. Legutóbbi 3.1-es verzióját 2017-ben adták ki, a jelenlegi legfrissebb verzió a 4.0, 2023. decemberében jelent meg.

Az Automotive SPICE az elektronikai fejlesztések folyamatait és ezen folyamatok támogatására összesen 32 folyamatot, 11 folyamat-csoportban határoz meg. A folyamatok összehangolására irányelveket, és az irányelvek ellenőrzésére egy modell rendszert definiál az ISO/IEC 3300x szabványoknak megfelelően.
A szabvány a folyamat-referencia modell (Process Reference Model – PRM) segítségével és a folyamat-értékelési modell (Process Assessment Model – PAM) alkalmazásával a vállalatok és fejlesztőcsoportok munkájának folyamatszintű támogatására és szervezett keretek közötti ellenőrzésére, értékelésére ad lehetőséget.

Keresse témába vágó képzéseinket:
➡️ Automotive SPICE bevezető képzés
➡️ Automotive Software Essentials

Legfrissebb híreink

china-qfd-qtics-automotive-4
Kínai út

Szabó András Viktor, A QFD Group Kft. ügyvezető igazgatója márciusban