License partner of

A XII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia összefoglalója

XII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia – MÚLT, JELEN, JÖVŐ

Nemrégiben zárult le a 2023-as év kiemelkedő járműipari eseménye, a XII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia, amelyet 2023. szeptember 26-27. között rendezett meg a QFD Group Kft. a lenyűgöző Aquaworld Resort****-ban, Budapesten. Ez az esemény különösen fontos volt számunkra, mivel cégünk idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ezt a mérföldkövet szerettük volna egyedi és gondosan összeállított programmal megünnepelni.

Az esemény mottója, “MÚLT – JELEN – JÖVŐ” összefoglalta célkitűzésünket, hogy összegezve, ugyanakkor előre tekintve szemügyre vegyük az iparág változásait.

Az autóiparban az autógyártók és a beszállítók közötti szoros kapcsolatok és a fejlett beszállítói hálózatok nélkülözhetetlenek a hibamentes, folyamatos, hatékony gyártáshoz. Ebben a dinamikus iparágban a járműipar szereplőit összehozó események kiemelkedő jelentőséggel bírnak, mivel lehetőséget kínálnak a kulcsszereplőknek, hogy találkozzanak, megosszák tapasztalataikat, és építsék tovább az iparág fejlődését.

A 2 napos konferencia során főként a régióra jellemző változásokra összpontosítottunk, hogy a résztvevők értékes és gyakorlati információkkal gazdagodjanak.

A rendezvényen 247 fő vett részt, több, mint 100 cég képviseletében, elsősorban a magyar és a délszláv régióból, akik a legnagyobb autógyártókat, illetve azok beszállítóit képviselték döntéshozói szinten.   

A konferencia első napja, mint mindig, idén is a professzionális előadásoké volt. Különösen nagy érdeklődésre tartott számot a VDA QMC (Német Autóipari Szövetség) szabványváltozásokat ismertető előadása, az AUDI beszállítói követelményeinek ismertetése, a munkaerőpiaci kérdéseket boncolgató pódiumbeszélgetés, az elektrifikációval összefüggő gyártási feltételekben bekövetkező változásokat feltáró előadás vagy a kiberbiztonsági kérdések megvitatása.

A szakmai programok után a résztvevőket szivar- és csokoládékóstolással vártuk, az élőzenés vacsorát megelőzően pedig fellépett a Fricska táncegyüttes, akik virtuóz tánctudásukkal kápráztatták el a közönséget.

Az esemény második napján számos program közül választhattak a jelenlévők.

Lehetőség nyílt kiscsoportos workshopokon mélyebben megismerni az érdeklődésükre számot tartó fontos témákat, így többek között a VDA 6.3 szoftverekkel kapcsolatos változásait, a Product Compliance követelményrendszert, a TISAX KPI-okra vonatkozó pontjait. Résztvevőink betekinthettek a 3D nyomtatás világába és megvitathatták a kiberbiztonság autóipart érintő kérdéseit.

A konferencia egyik kiemelkedő része mindig az üzemlátogatás, és idén sem tettünk kivételt. Külön csoportokban buszos látogatást tettünk a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. váci telephelyén, a Gentherm Hungary Kft.-nél, a Hi-Lex Hungary Kft.-nél és a Varinex Zrt.-nél.

Az új üzleti kapcsolatok építésére nemcsak az előadások között volt lehetőség. B2B termünkben előre egyeztetett üzleti találkozókra került sor, ahol a résztvevők találkozhattak az OEM-ek és a TIER 1 beszállítók beszerző kollégáival. A regionális autóipari konferenciák lehetőséget teremtenek a beszállítók számára, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek az autógyártók képviselőivel. Ez a közvetlen kommunikáció lehetővé teszi az új üzleti lehetőségek felderítését, a termékek és szolgáltatások bemutatását, és segíti az iparág szereplőit abban, hogy reagáljanak az aktuális kihívásokra és trendekre.

A networkinget az Eventee applikáció használata segítette, amely lehetőséget kínált arra is, hogy a résztvevőink jelentkezni tudjanak üzemlátogatásokra, workshopokra és B2B találkozókra. Az applikáció segítségével résztvevőink nyomon követhették és értékelhették az egyes programokat, illetve kapcsolatokat építhettek a többi jelenlévővel. 

A rendezvényen kiállítási lehetőséget is biztosítottunk azoknak a cégeknek, akik bemutatnák termékeiket és szolgáltatásaikat a potenciális célközönség előtt.

A kiállítói térben szoftverfejlesztő; 3D nyomtató; csomagolástechnikai; tanúsító, ellenőrző és vizsgáló; alkatrészgyártó stb. cégek mutatták be tevékenységüket.

Rendezvényünk értékét az adja, hogy az nemcsak az üzleti kapcsolatok építésének és erősítésének helyszíne, hanem az innováció és a tudásmegosztás központja is.

Ezen konferenciák során a résztvevők megoszthatják legfrissebb tudásukat, tapasztalataikat és legjobb gyakorlataikat az iparág jövőjének alakítása érdekében. Az előadások, a műhelymunkák és a pódiumbeszélgetések segítenek az iparág szereplőinek abban, hogy lépést tartva az új fejleményekkel és trendekkel, versenyképesek maradjanak.

Ezáltal hozzájárulnak az autóipar folyamatos fejlődéséhez és versenyképességéhez, miközben a legújabb technológiákat és megoldásokat hozzák a járművek gyártásába, és elősegítik a fenntartható és hatékony autózás jövőjét.

Az esemény programja izgalmas előadásokkal és beszélgetésekkel teli két napot kínált.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a sikeres eseményen, és várjuk Önöket a következő évben is, hogy ismét közösen vitassuk meg az autóipar legújabb fejleményeit és tovább erősítsük az autóipari cégek közötti hálózatot!

A konferencia összefoglaló videója:

Képgaléria:

Legfrissebb híreink