A jövő Szolgálatában - Autóipari Innovációk a BME Gépjárműtechnológia Tanszékén

Üdvözöljük a XIII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia résztvevőit!

Izgalmas programokkal várjuk Önöket, hogy betekintést nyerhessenek az autóipar legújabb fejlesztéseibe és kutatásaiba. A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke különleges bemutatókkal készül, melyek során a résztvevők megismerhetik a legújabb technológiai innovációkat és kutatási eredményeket. Csatlakozzanak hozzánk, és legyenek részesei a jövő technológiáinak!

Programjaink:

Környezetérzékelés autonóm járművekkel – Bemutató

A demonstráció során bemutatjuk, hogyan készül valós időben digitális ikermodell a jármű környezetéről, amely a statikus elemek mellett a mozgó objektumokat is magában foglalja. Megismerheti az ikermodell létrehozásához szükséges szenzorokat, valamint rövid ismertetést kap a szenzoradatokon alapuló objektum detektorok működéséről is.

Előadó:

Dr. Rövid András

az Önvezető járművek kutatócsoport vezetője

Generatív tervezés az additív gyártásban – Bemutató

Hogyan forradalmasítja a generatív tervezés az additív gyártást? Bemutatjuk, miként hozhatunk létre 3D fémnyomtatással bonyolult, mégis könnyű szerkezeteket, amelyek a hagyományos gyártási módszerekkel nem megvalósíthatók.

Előadó:

Dr. Markovits Tamás

a Gépjárműtechnológia Tanszék helyettes vezetője

Hidrogénhajtás modellezése – Bemutató

Ismerje meg egy hidrogén tüzelőanyagcellás hajtásrendszer elemeit működés közben, teljes áttekinthetőséggel, valamint laboratóriumi mérésekkel szemléltetve.

Előadó:

Dr. Bán Krisztián

a Lézeres és járműgyártás technológiák kutatócsoport vezetője

Ne hagyja ki ezeket a bemutatókat, regisztráljon most, és biztosítsa helyét programjainkon! Várjuk Önöket szeretettel és sok izgalmas felfedezéssel!

A látogatás menete

A résztvevők mind a 3 laborhelyszínt megismerhetik, 15-15 fős csoportokban. Egy-egy helyszínen kb. 30 percet töltenek el.

A laborban töltött idő összesen kb 1,5 óra.

Látogatási feltételek

Az esemény a XIII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia keretében, kizárólag a rendezvényre regisztrált résztvevők számára elérhető!

Védőfelszerelés: Nem szükséges.

Fotózás: Megengedett.

Időpont:

2024. október 2. 9:00 – 10:30