Zöld acél – avagy betekintés az anyagok világába!

Látogasson el a thyssenkrupp Materials Hungary-hez, vegyen részt ezen az egyedi bemutatón, ahol közelről megismerkedhet számos alapanyaggal és technológiával!

A járművek két rendszámtáblája között sokféle anyagot fedezhetünk fel, melyek különféle kémiai elemek vegyületeiből állnak össze alkatrésszé, modullá, előszerelt egységgé. Az autóiparban tapasztalható változások mindig is rendkívüli hatással bírtak az alapanyag gyártókra. Nincs ez másként napjainkban sem.

Elég csak arra gondolni, hogy az elektromos hajtás előretörésével még fokozottabb jelentőségűvé vált az alkatrészek tömege vagy éppen a mozgási zaj csökkentése.

Ez új anyagminőségek fejlesztésére valamint a korábban megismert anyagok optimalizására sarkallja az anyagmérnököket.

Belegondolt már, hogy az üvegházhatás csökkentésére irányuló nagymérvű fejlesztések legalább akkora technológiai változást fognak hozni a közeljövő acéliparában mint a belsőégésű motorokról az elektromotorokra történő átállás?

Mindezen fejlemények forradalmasítják az autóiparban alkalmazott alapanyagok fejlesztését.

Ismerje meg a járműiparban használt alapanyagok széles palettáját valamint az alkatrészek anyagkiválasztásának mai trendjeit!

A látogatás menete

A látogatás vezetője körbevezeti a résztvevőket az üzemben, ezalatt megnézhetik az alapanyagokat, majd a látottakat el is magyarázza egy rövid előadás keretében.

A látogatás teljes időtartama kb 1,5 óra.

Látogatási feltételek

Az esemény a XIII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia keretében, kizárólag a rendezvényre regisztrált résztvevők számára elérhető!

Védőfelszerelés:

Látogatás során mindenkinek biztosítanak védőfelszerelést, de akinek van orrmerevítős védőcipője az elhozhatja és használhatja a sajátját!

Akinek nincs annak cipőre húzható orrmerevítőt tudnak adni,  ami azonban csak zárt cipőn alkalmazható.

Kényes felületű (pl: fényes bőr vagy fehér) cipők hordása az üzemlátogatás során nem javasolt! 

Fotózás: Nem engedélyezett!

Időpont:

2024. október 2.

A látogatás vezetője:

kondas-bela
KONDÁS Béla

Kelet-Európai minőségügyi vezető -
thyssenkrupp Materials Services