Bemutatjuk konferenciánk előadóit

Jens BÜHLER


Gyárigazgató, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Jens Bühler gépészmérnöki tanulmányait követően 2003-ban csatlakozott a DaimlerChrysler vállalathoz a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában a gyártási folyamatokért és anyagtechnológiáért felelős szakemberként.

A folyamattervezésben betöltött különböző szerepek után 2014-ben vette át a pekingi Beijing Benz Automotive Company (BBAC) üzemben az MRA (Mercedes Real wheel Architecture)sorozat (GLC és E-osztály) gyártástervezési feladatainak vezetését.

Kulcsszerepe volt a gyár bővítésének megvalósulásában, később pedig a kecskeméti üzem bővítésének tervezéséért volt felelős. 

2021 és 2023 között vezette a Mercedes-Benz globális gyártervezési területét. Az irányító testület tagjaként fontos szerepe volt a Mercedes-Benz Cars gyártástervezési funkcióinak átalakításában, és lefektette a Mercedes-Benz AG jövőbeni gyárainak irányelveit. Széleskörű projektmenedzseri tapasztalatával – és az általa vezetett csapattal – az elmúlt három évben világszerte ő irányította a vállalat építési és gyártósori projektjeit.

Jens Bühlert 2024. januárjában nevezték ki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatójának. 

Legfrissebb híreink